UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Akcija u Bijeljini: Pronađeno i oduzeto 2,8 kilograma droge

Oduzeti su i digitalna vaga, tri drobilice kao i predmeti sa tragovima opojne droge na sebi

Pronađeno i oduzeto 2,8 kilograma droge. MUP RS

H. J. I.

12.7.2023

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Bijeljina jučer su lišili slobode lice A.M. iz Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ,,Neovlašetna proizvodnja i promet opojnih droga“.

Pretresi na tri lokacije

Naime,na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a pod nadzorom nadležnog tužilaštva izvršeni su pretresi na tri lokacije na području grada Bijeljine koje koristi lice A.M.

Kako je saopćeno, prilikom pretresanja pronađeno je i privremeno oduzeto oko 2,8 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i skank, sedamnaest sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge marihuane, digitalna vaga, tri drobilice kao i predmeti sa tragovima opojne droge na sebi.

Obaviješten nadležni tužilac

O svemu je obaviješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se lice liši slobode i da se isti uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" preda u nadležnost i na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.