JUČER TOKOM DANA

Dvojac iz Srbije na banjalučkoj pumpi zamijenio 5.000 falsifikovanih eura

Također, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 eura, a za koje se sumnja da falsifikovane su uz potvrdu oduzete

Dvojac iz Srbije uhapšen. Printscreen / Facebook

H. J. I.

15.7.2023

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Doboj jučee su uhapsili S.G. i M.Š. iz Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca. 

Novčanice od 200 eura

- Nadležnoj policijskoj stanici, 14.7.2023. godine u 13.05 sati, radnik benzinske pumpe u Banjoj Luci, prijavio je da su istog dana oko 12.20 sati na benzinsku pumpu došla dva njemu nepoznata lica sa putničkim vozilom marke Hyundai koja su tražila da im razmjeni 5.000 eura u konvertibilne marke, što je isti i učinio te im je za navedeni iznos dao 9.750 KM, a naknadnom provjerom novčanica utvrdio da se radi o falsifikovanim novčanicama u apoenima od 200 eura - saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Preduzimanjem niza operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se radi o navedenim licima koja su locirana i uhapšena u 15.30 sati u mjestu Jakešnica u opštini Modriča.

Oduzete sporne novčanice

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, izvršen je pretres putničkog vozila marke Hyundai koje su navedena lica koristila i pokretnih stvari, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 9.600 KM.

Također, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 eura, a za koje se sumnja da falsifikovane su uz potvrdu oduzete.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lica S.G. i M.Š. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje novca biti predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.