MJESTO MEDOVIĆI

Nesreća kod Gruda: 64-godišnjak poginuo za volanom Mercedesa nadomak svoje kuće

Izgubio kontrolu nad upravljačem, sletio s ceste i udario u stijenu

Nakon dojave policiji o nesreći, na lice mjesta su upućeni vatrogasci. Facebook

Meliha Smajkic

16.7.2023

U Medovićima kod Gruda jutros, u 5.30 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao 64-godišnji D.V. iz tog mjesta, potvrdio je za "Avaz" dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Sletio sa ceste i udario u stijenu

Nesretni muškarac je upravljao automobilom Mercedes A klase, kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, dok se kretao iz smjera Gruda prema Širokom Brijegu, izgubio nadzor nad upravljačem usljed čega je sletio s ceste i udario u ogromnu stijenu i drvo.

Nakon dojave policiji o nesreći, na lice mjesta su upućeni vatrogasci, koji su 64-godišnjaka izvukli iz smrskanog automobila, međutim, dežurni ljekar ekipe Hitne pomoći je mogao samo konstatirati smrt. Usljed strahovitog udara, nesretni čovjek je poginuo na licu mjesta i to, kako saznajemo, nedaleko od svoje kuće.

Naložena obdukcija tijela

Dežurni kantonalni tužilac je naložio obdukciju tijela smrtno stradalog, dok je automobil prevezen u krug PU Grude radi neophodnih vještačenja. Također, poduzete su i sve druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti ove tragične nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.