PRVOSTEPENA PRESUDA

30 godina zatvora Harisu Haračiću za ubistvo Hajrije Džuzdanović i pokušaj ubistva njenog supruga

U optužnici se navodi da je Haračić spomenutog dana oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku

Haris Haračić upao u kuću supružnika Džuzdanović. Facebook

Z. K.

17.7.2023

Kantonalni sud Tuzla je prema optužnici Tužilaštva TK donio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Harisu Haračiću (25) iz Teočaka jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Ubodne rane

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju.

U optužnici se navodi da je Haračić spomenutog dana oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Objava presude

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, dvije sedmice nakon toga također preminuo.

Haračiću je sud nakon objave presude, na prijedlog Tužilaštva, produžio mjeru pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.