ČUVAJU SE U HLADNJAČI

Misterija iz Dunava: Ni nakon 16 mjeseci nije poznato čije su noge izvučene iz rijeke

Moguće da je tijelo ovdje potonulo, a moguće i da je doplutalo iz neke druge države

Donji ekstremiteti. Twitter (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

A. O.

22.7.2023

Dijelovi tijela muškarca izvučeni su prošle godine u martu iz Dunava kod Kostolca, a identitet te osobe ni dan danas nije poznat.

Njegovi ekstremiteti – noge se čuvaju u hladnjači. DNK je upoređen sa bazom nestalih osoba još u maju prošle godine, ali se nije poklopio ni sa jednim od postojećih, piše Telegraf.rs.

- I dalje ne znamo čije su noge. Kosti se čuvaju za DNK. Prema nekim prvim pretpostavkama moglo bi da bude riječ o osobi koja nije iz Srbije, odnosno, nije naš državljanin. Moguće da je tijelo ovdje potonulo, a moguće i da je doplutalo iz neke druge države - rečeno je za Telegraf.

Butna kost

Vještak je izolovao dio tijela koji je proslijeđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je bila butna kost.

Više javno tužilaštvo iz Požarevca je potom naredilo Nacionalnom kriminalističkom centru iz Beograda da iz dijelova pronađenog tijela dobije DNK profil i uporedi sa onima iz baze.

- Obducent je utvrdio da je riječ o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Vještak je, takođe, zaključio da su dijelovi tijela čovjeka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izvještaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom vještačenja saznao - rekao je tada izvor Telegrafa blizak istrazi.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i vještačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

- Kada porodica prijavi nestanak osobe policiji daje podatke koji se tiču visine, starosti, građe, odjeće koju je u trenutku nestanka imao, a od njih se uzima i DNK. Nekada se dogodi da i roditelji na osnovu patika, čarapa ili veša prepoznaju dijete. Ukoliko se radi o srodnicima čijeg DNK profila nema u bazi onda se od njih uzima on i upoređuje sa DNK-a profilom koji je utvrdio Nacionalni kriminalistički centar - objašnjava sagovornik ovog portala.

Žrtva klana

Alas je na desnoj obali Dunava u mjestu Pepelište kod Kostolca primjetio da pluta dio tijela. Pozvao je policiju.

Mediji su spekulisali da je riječ o Jovi Kecmanu iz Beograda, za koga se sumnja da je žrtva klana Veljka Belivuka i koji je nestao prije nepune dvije godine, ali je obdukcija pokazala da nije riječ o njemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.