ISTOČNO SARAJEVO

Tužilaštvo objavilo detalje pucnjave u kojoj je ranjen Adi Nukić: Zadobio povrede opasne po život

Predložen pritvor za napadača sa Pala

Nukić privođen u akciji "Rez". Avaz

B. C.

22.7.2023

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Koste Pandurevića (22) iz Pala zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. KZ RS u vezi člana 22. istog zakona (Pokušaj), saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uz navođenje inicijala. 

Ispaljeno sedam hitaca 

Riječ je o pucnjavi u kojoj je ispred kafića "Mocca" u Istočnom Sarajevu ranjen Adi Nukić. 

- Navedeno lice K. P. se sumnjiči da je počinio krivično djelo “ Ubistvo u pokušaju ” na način da je dana 19.07.2023.godine, oko 16:50 časova, dovezao motociklom marke „KTM“ tip „Kroser“, bez registarskih oznaka, sa detaljima narandžaste boje na istom, u ulici Hilandarska, naspram broja X, opština Istočno Novo Sarajevo, gdje se zaustavio, te je iz vatrenog oružija, najvjerovatnije pištolja, nepoznate marke, kalibra 9 milimetara, ispalio sedam hitaca u pravcu lica N.A., koji se u tom trenutku nalazio ispred ugostiteljskog objekta „Caffe Mocca“, lociranog na naprijed navedenoj adresi - navedeno je u saopćenju.

Tom prilikom Nukić je zadobio povrede opasne po život i to ustrijelnu ranu u predjelu abdomena i tri prostrijelne rane u predjelu natkoljenice lijeve noge.  

Opasnost od ponavljanja 

Nakon pucnjave Pandurević se pomenutim motociklom udaljio u pravcu ulice Spasovdanska, a zatim u nepoznatom pravcu.

- Razlozi za predlaganje mjere pritvora za lice sa incijalima P.K. sastoje se u tome da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak (član 197. stav 1. tačka b) ZKP RS, te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna (član 197. stav 1. tačka v) ZKP RS - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.