TRAGEDIJA U PRNJAVORU

Poginuo radnik "Elektrokrajine" dok je sanirao štetu od nevremena

Oca dvoje maloljetne djece usmrtila struja

Nevrijeme u Prnjavoru. Srna

B. C. / Nezavisne novine

26.7.2023

Goran Đumić (45), radnik "Elektrokrajine", poginuo je u ponedjeljak u Prnjavoru dok je sanirao štetu od nevremena, a prvi rezultati istrage ukazuju na to da je ovog oca dvoje maloljetne djece usmrtila struja.

Potvrdili su to izvori “Nezavisnih novina”, koji dodaju da će u nastavku istrage precizno biti utvrđeni uzroci tragedije.

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da im je prijavljen ovaj događaj te da je izvršen uviđaj.

Policija na licu mjesta izvršila uviđaj

- Policijskoj stanici Prnjavor u ponedjeljak oko 15.45 prijavljeno je da je neposredno prije podnošenja prijave u mjestu Otpočivaljka, grad Prnjavor, prilikom otklanjanja kvara na niskonaponskoj elektromreži smrtno stradao G.Đ. iz Prnjavora, radnik ‘Elektrokrajine’, RJ Prnjavor, rečeno je iz banjalučke policije.

Kako su dodali, po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka policajci su zajedno sa dežurnim mrtvozornikom Doma zdravlja Prnjavor i inspektorom zaštite na radu na licu mjesta izvršili uviđaj.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su nam potvrdili da je policija obavila uviđaj te da je dežurni tužilac naredio da se preduzmu sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja.

Sladić se konačno oglasio: Podobro me je iščvokao

Uprava i kolektiv “Elektrokrajine” uputili su izraze najiskrenijeg saučešća porodici stradalog kolege.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da se nesreća dogodila u ponedjeljak i da će sve okolnosti biti predmet interne kontrole preduzeća i istrage nadležnih organa.

Pogibija sugrađanina šokirala sve mještane

-Ostali smo bez vrijednog kolege koji je predanim radnim angažmanom uvijek nastojao pomoći građanima Prnjavora, pa tako i sada tokom nezapamćenih prirodnih nepogoda koje su pogodile ovaj kraj i veći dio RS, naveo je Klincov.

Vijest o tragediji na svom Facebook profilu objavio je i Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, koji je porodici nastradalog radnika uputio saučešće.

- Iskreno saučešće porodici nastradalog radnika ‘Elektrokrajine’, koji se posljednjih dana i noći zajedno sa svojim kolegama borio da popravi elektromrežu koju je nevrijeme uništilo, naveo je Tomaš.

U izjavi za “Nezavisne novine” mještani Prnjavora ističu da je pogibija njihovog sugrađanina šokirala sve mještane.

- Čuo sam da su iza njega ostale dvije kćerkice. Strašno je to što se desilo. Navodno je poginuo od strujnog udara dok je pokušavao sanirati posljedice nevremena, rekao je jedan mještanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.