OTKRIVENA PLANTAŽA

Akcija FUP-a na Boračkom jezeru: Pronađeno 160 stabljika kanabisa, uhapšene dvije osobe

Za jednom osobom se traga

B. C.

2.8.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije su tokom jučerašnjeg dana s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a u vezi s dokumentovanjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S.D. (1982) i A.B. (1987), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica, tokom 2023. godine neovlašteno proizvodili opojnu drogu kanabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tokom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge kanabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

U realizaciji učestvovali PU Konjic  

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Veliki doprinos u realizaciji navedenih aktivnosti dali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, PU Konjic.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.