RANIO MUŠKARCA

Policija objavila detalje: Zbog sinoćnje pucnjave na Breki uhapšen taksista Ismir Ramić

Osumnjičen za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakše povrede

Policija obavila uviđaj. Avaz

B. C.

15.8.2023

 IZ MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje pucnjave u sarajevskom naselju Breka kojom prilikom je jedna osoba ranjena dok je policija uhapsila Ismira Ramića.

Prevezen u Klinički centar

- U 19,50 sati u ulici Jovana Bijelića, općina Centar Sarajevo, došlo je do tučnjave između više lica, a potom do upotrebe vatrenog uružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja I.R., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, nanio povrede E.K., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a u UKC u Sarajevu ljekar je konsatovao da se radi o lakšim tjelesnim povredama- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Zadržan u policiji 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Lakša tjelesna povreda /član 323. stav 1. i član 173. KZ F BiH/, 44-godišnji I. R.  je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.