"AVAZ" U GORNJEM VAKUFU

Jozini prijatelji u šoku nakon otkrića da ga je pjevač ubio: Navijali smo za Mahira, al eto šta život donese

Kuća stradalog Joze Batinića od nedjelje ostaje prazna, supruga se seli u Austriju kod sinova

"Avaz" u Gornjem Vakufu - Avaz
Gornji Vakuf - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

1.9.2023

U Gornjem Vakufu/Uskoplju zavladali su šok i nevjerica zbog informacije da je Jozu Batinića Joju automobilom udario pjevač "Zvezda Granda" Mahir Petrović te ga ostavio i pobjegao. Ovu informaciju prvi je objavio portal "Avaza".

Još veći šok izazvala je informacija da je Irfan Petrović, Mahirov otac, pomogao u prikrivanju krivičnog djela koje je počinio njegov sin sakupljajući dijelove automobila dok je Jozo umirao pored ceste.

Dobra duša

Reporter "Dnevnog avaza" bio je jučer u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Na ulazu u grad, u kafiću "Jerko", srećemo Jozine prijatelje i poznanike, Mirka i Stanka.

- Još ne vjerujemo da se ovo dogodilo našem Jozi. On je bio veliki prijatelj, dobra duša ovog mjesta. Svi su ga poznavali - govore gotovo uglas.

Otkrivaju nam da je Kata Batinić, Jozina supruga, sve ovo doživjela izuzetno teško.

- U žalosti je žena. A kada je saznala kako se sve dogodilo, završila je u hitnoj zbog pritiska. Najviše je ogorčena što joj niko od porodice Petrović nije došao izraziti saučešće - govore nam.

Jozina kuća nalazi se u mjestu Ričica. Malo dalje je kuća njegove majke. A na manjem brdu iznad sela groblje i na njemu vječno počivalište Joze Batinića.

Pohvale za policiju

- Supruga je u veoma lošem stanju - kažu nam komšije.

Saznajemo da su Jozini sinovi u Austriji i da supruga Kata u nedjelju putuje za Austriju. Supruga je izgubila u noći sa 30. na 31. juli, a za ono što se uistinu dogodilo saznala je tek prekjučer.

Mahir Petrović. Facebook

- Dotukla ju je činjenica da nema više Joze. A sve joj je teško palo jer se pokušalo sakriti da ga je usmrtio vozilom. Ne znam šta reći, svi smo u nevjerici. Ona u nedjelju putuje u Austriju - govori nam Jozin najbolji prijatelj Mirko.

Na kraju su dodali da žele pohvaliti rad policije, koja je uspjela istražiti i utvrditi kako je Jozo Batinić poginuo.

Nesreća se dogodila 31. jula, kada je pjevač Audijem usmrtio Batinića te napustio lice mjesta, a da se nije zaustavio da mu pomogne.

Navijali za Mahira u "Zvezdama Granda"

Prijatelji Joze Batinića u kafiću "Jerko" su nam otkrili i da su navijali za Mahira Petrovića dok je bio u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda".

- To je naše dijete. Normalno da ćemo za njega navijati. Ali, eto, život donese šta donese - govore u nevjerici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.