ODJEL ZA DROGE

Akcija "Red Bull" u Sarajevu: Oduzeto pet stabljika i 150 sjemenki kanabisa

Izvršen pretres stana i podrumskih prostorija na području općine Centar

Policija izvršila pretrese. Avaz

B. C.

5.9.2023

Provodeći akciju kodnog naziva „Red Bull“, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer u 16:30 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili su pretres stana i podrumskih prostorija na području općine Centar Sarajevo koje koristi 28-godišnji E.A. iz Sarajeva. 

Nađena i tableta ekstazija

Tom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto pet stabljika koje asociraju na biljnu vrstu kanabis, kao i 150 sjemenki koje pripadaju istoj vrsti, određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, tableta koja asocira na opojnu drogu ekstazi, kao i druge predmete od interesa. 

Bit će predat Tužilaštvu KS

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /član 238. stav 1. KZ FBiH/, 28-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u daljnju naležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo- saopćeno je iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.