POTVRĐENA PRESUDA

Naseru Palislamoviću devet godina zatvora: Automobilom usmrtio pješaka u Hadžićima

Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom

Privođenje Nasera Palislamovića. Avaz

5.9.2023

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Naser Palislamović osuđen na devet godina zatvora zbog teške saobraćajne nesreće u Hadžićima, kojom prilikom je automobilom usmrtio pješaka Salku Ejubovića.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera, kojom mu se zabranjuje upravljanje vozilima B-kategorije u trajanju od pet godina, a koja će teći nakon izdržane kazne.

Vozilo neregistrirano

Palislamović se tereti za teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

Prema navodima iz optužnice, Palislamović se tereti da je 10. oktobra 2020. godine u 20.40 sati, kod Mostarskog raskršća u Sarajevu, vozeći neregistrirani automobil Ford Fiesta i bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 kilometara na sat, usmrtio pješaka pri dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu saobraćajnim znakom propisana do 40 kilometara na sat.

Pobjegao s lica mjesta

Palislamović, nakon što je udario pješaka, koji je od smrtonosnih povreda preminuo, pobjegao je s mjesta nesreće, ne pruživši mu pomoć.

Uhapsila ga je patrola koja je bila u potjeri za njim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.