AKCIJA "PLANTAŽA 23"

Na području Foče zaplijenjena 64 kilograma marihuane

Uviđaj na licu obavili su policijski službenici

Zaplijenjena marihuana. PU Foča

B. C.

8.9.2023

Policijski službenici Policijske uprave Foča jučer su u okviru planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području operativne nadležnosti Policijske uprave Foča, a u okviru akcije kodnog naziva „Plantaža 23“ pronašli i izuzeli veću količinu biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Marihuana bila u vrećama 

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se usmeno saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

- Uviđaj na licu obavili su policijski službenici uz prisustvo tužioca nadležnog tužilaštva. Tom prilikom pronađene su 4 pvc vreće u kojima se nalazilo 59 pakovanja u kojima se nalazi biljna zeljasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase od oko 64 kilograma zapakovana u streč foliji spremna za dalji transport i prodaju - navedeno je u saopćenju PU Foča.

Droga deponovana tradi vještačenja

Predmeti koje su izuzeti sa lica mjesta deponovani su u službene prostorije Policijske uprave i bit će predmet vještačenja.

- Policijski službenici Policijske uprave Foča preduzimaju i dalje planske aktivnosti i operativne mjere i radnje na rasvetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, a sve pod nadzorom postupajućeg Tužilaštva - navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.