VOGOŠĆA

MUP KS uhapsio dvije osobe: Zapalili Volvo pa bacili bombu

Tom prilikom je oštećeno osam motornih vozila i montažni objekat

Osumnjičeni su uhapšeni jučer. Facebook

H. J. I.

13.9.2023

Policijski službenici PU Vogošća uhapsili su jučer dvije osobe koje se sumnjiče da su počinile krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Oko 19 sati uhapšena je osoba inicijala A.B., rođena 1995. godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti /član 323. stav 1. KZ FBiH/ u vezi s krivičnim djelom saučiniteljstvo /član 31. istog zakona/. 

U 20:00 sati slobode je lišen S.T., rođen 1978. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti /član 323. stav 1. KZ FBiH/. 

Osumnjičeni se dovode u vezu s izazivanjem požara na putničkom motornom vozilu "Volvo" od 26. avgusta 2023. godine u ulici Donji Hotonj, općina Vogošća i aktiviranjem eksplozivne naprave 11. septembra 2023. godine u navedenoj ulici kojom prilikom je oštećeno osam motornih vozila i montažni objekat. 

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće koju koriste 28-godišnjakinja i 45-godišnjak na području općine Ilidža, kao i dva motorna vozila koja koriste navedena lica. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem spomenutih krivičnih djela. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.