TUŽILAŠTVO ZHK

Uhapšen vozač koji je pijan kod Ljubuškog usmrtio pješaka

Pobjegao s mjesta nesreće, a Lj.P. (48) sinoć podlegao u SKB Mostar

Vozač je uhapšen sinoć. Facebook

Meliha Smajkic

14.9.2023

Policijski službenici PU Ljubuški jučer su 02:50 sati, zbog osnova sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem javne sigurnosti i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći slobode lišili I.M. (37) iz Klobuka kod Ljubuškog.

On je, kako je to utvrđeno, u utorak, 12. septembra, u 21:35 sati, upravljajući automobilom Renault Laguna, u Klobuku pokosio pješaka Lj.P. (48) , koji je sinoć preminuo u SKB Mostar. O svemu su detaljno izvijestili iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Pobjegao s lica mjesta

- Dana 12.09.2023. godine u večernjim satima PU Ljubuški obavijestila je dežurnog tužioca Tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu da se oko 21:35 sati u mjestu Klobuk, Ljubuški dogodila saobraćajna nesreća s manjom materijalnom štetom i povrijeđenom osobom u kojoj je sudjelovao NN vozač s NN vozilom i pješak Lj. P. rođen 1975. godine iz mjesta Klobuk, Ljubuški koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i isti je kolima HMP prevezen u CUM SKB Mostar, dok je vozač s vozilom napustio mjesto događaja.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužioca obavile uviđajne radnje i izuzele predmetno vozilo i druge tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Policijski službenici radeći na pronalasku vozača motornog vozila utvrdili da se radi o osobi I.M. rođen 1986. godine iz Klobuka, koji je kritične prilike upravljao motornim vozilom marke Renault Laguna nepripadajućih registarskih oznaka RH s vidljivim mehaničkim oštećenjima koji odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja. Isti je lišen slobode dana 13.09.2023. godine u 02:50 sati zbog osnova sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio krivično djelo teška krivična a djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi s ugrožavanjem javne sigurnosti i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Povrijeđeni pješak preminuo

Postupajući tužilac je obaviješten da je povrijeđeni pješak u saopbraćajnoj nesreći Lj. P. preminuo dana 13.09.2023. godine u 19:40 sati u SKB Mostar - naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Dodali su da će obdukcija tijela stradalog biti urađena sutra te da će biti nastavljene sve potrebne istražne radnje s ciljem utvrđivanja uzorka nastanka saobraćajne nesreće.

- Nakon donošenja naloga o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog u službenim prostorijama Tužilaštva ZHK postupajući tužilac će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora osumnjičenom - kazali su iz Tužilaštva ZHK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.