U SARAJEVU I KONJICU

Dvije akcije FUP-a: Uhapšene tri osobe, pronađena droga, oružje i krivotvorene isprave

Prilikom pretresa u Sarajevu pronađen i su i električni uređaj za ometanje signala te falsficirani dokumenti BiH i Srbije sa dva različita identiteta

Zaplijenjeno oružje i materije koje podsjećaju na kokain i amfetamin. FUP

N. Aj.

26.9.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su su proveli dvije operativne akcije u kojima su uhapšene dvije osobe te oduzete krivotvorene isprave i narkotici.

Opojne droge

U operativnoj akciji kodnog naziva "Željeznica" na području Kantona Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, uhapšen je M.Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" i "Krivotvorenje isprave".

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge kokain i amfetamin, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Zaplijenjeno oružje - Avaz
Zaplijenjeno oružje - Avaz
Zaplijenjena municija - Avaz
FUP - Avaz
FUP - Avaz
+2

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Krivično djelo

U drugoj operativnoj akciji na području Konjica, uhapšen je A.O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.