BIJELJINA

Osumnjičeni za ubistvo inspektora predati Okružnom javnom tužilaštvu, traži se pritvor

Inspektor Marković ubijen je u ponedjeljak u ponoćnim satima ispred jednog ugostiteljskog objekta

Policija dovodi Kokanovića u zgradu tužilaštva u Bijeljini. RTRS

Z. K.

4.10.2023

Prijedlog za određivanje mjere pritvora za četiri osobe uhapšene zbog ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića predložit će Okružno javno tužilaštvo bijeljinskom Okružnom sudu.

Krivično djelo

U utorak u kasnim večernjim satima četvorica osumnjičenih za ubistvo policijskog inspektora, među kojima je i prvoosumnjičeni Nikola Kokanović, predati su u nadležnost bijeljinskog tužilaštva.

- Tužilaštvo će predložiti pritvor osumnjičenom Kokanoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Teško ubistvo“ i licima S.D., B.S. i D.Š. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“ - saopćeno je iz Tužilaštva.

Svi osumnjičeni se terete i za krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Podsjećamo inspektor Marković ubijen je u ponedjeljak u ponoćnim satima ispred jednog ugostiteljskog objekta u Bijeljini. Kokanović i Marković, prema nezvaničnim informacijama, navodno nisu bili u sukobu, a prema dosad dostupnim informacijama u Markovića je pucano u trenutku kada je izlazio iz kluba.

Verbalna rasprava

Prema nezvaničnim informacijama prije ubistva došlo je do verbalne rasprave. Prema jednoj verziji događaja, Kokanoviću nije bilo dopušteno da uđe u objekat, a prema drugoj verziji do prepirke je došlo unutar objekta.

Kokanović je osoba koja se i ranije nailazila u sukobu sa zakonom te je tako već krivično gonjen i procesuiran. Naime, on je krajem prošle godine osuđen na dvije godine zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.