PRIJAVIO SLUČAJ POLICIJI

Davor Dragičević za "Avaz": Duško Tomić mi je prijetio smrću, kazao je da sam četnik, stavio mi je metu na čelo

Milorad Dodik mi je rekao da sam vehabija, u Banjoj Luci mi viču Turčine

Dragičević: Prijavio Tomića policiji. Avaz

10.10.2023

Otac ubijenog Davida Dragičevića u videu objavljenom na Facebook stranici “Pravda za Davida” tvrdi da mu je poznati advokat pred nekoliko drugih osoba prijetio ubistvom u Sarajevu.

Pred pet advokata mi je prijetio smrću

- Advokat Duško Tomić mi je prijetio da će me ubiti. Da sam ja četnik koji je došao u Sarajevo, da sam došao iz Banje Luke i pucao po ovom gradu, da je on ovo branio. Pred pet advokata mi je prijetio smrću i rekao da sam ja pucao po ovom gradu, iznio je Dragičević u obraćanju na Facebooku.

U izjavi za “Avaz” Davor Dragićević je potvrdio da je jučer bio u Policijskoj upravi Centar, gdje je kriminalističkim inspektorima dao izjavu.

- Vidjet ćemo kako će oni moju izjavu dalje staviti na postupanje. Ono što je gore jeste neadekvatna reakcija tog advokatskog vijeća. Čuli su sve riječi i  na koji način su upućeni prema meni bez ikakve moje provokacije prema Dušku Tomiću - kazao Dragičević za “Avaz” i dodao:

- Naučio sam na takve provokacije, Milorad Dodik mi je ovdje rekao da sam vehabija i silovatelj, pa mi ovdje na ulici u Banjoj Luci viču: "Gdje si, strani plačeniće, gdje si Turčine", a u Sarajevu: “Gdje si, četnik, ti si puc'o po nama”. Svuda gdje odem ja imam neki kontrast. Vjerovatno da odem u Izrael bio bih Palestinac, a u Tel Avivu ko zna šta. Užas – kaže Dragičević.

Tomića disciplinski tužio

- Mislim da je to unaprijed inscenirano. Tomić je u Radićevoj ulici gestikilirao rukama prema Miljacki i Vracama, kao odande si pucao. Kaže, ti si oružje kupovao, donosio u Sarajevo pa si pucao. Ovo što sada radim jeste da ga maknem s te advokatske pozicije da ne nanosi štetu drugim ljudima - kazao je Davor Dragičević za “Avaz”.

Dragičević nam je kazao da je protiv Tomića disciplinski tužio Advokatskoj komori još 2019. godine, te da je tek sad došlo u postupak.

- Tužbu je podnio advokat Ifet Feragaet, zbog odavanja tajni, povjerljivosti klijent – advokat. Tomić je bio član našeg međunarodnog advokatskog tima - kazao je Dragičević.

- Stavio mi je metu na čelo. Rekao je da sam da Srbin, četnik koji je pucao po Sarajevu. Čovjek mi prijeti smrću - napominje Dragičević.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.