CRNA GORA

Budvanska policija spriječila likvidaciju: Pronađeno oružje sa prigušivačem i silikonske maske

Uhapšen muškarac iz Jermenije

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Zaplijenjeno oružje - Avaz
B. C.

13.10.2023

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednost Budva su sinoć, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, spriječili likvidaciju i na licu mjesta lišili slobode M.A. (34) iz Jermenije, saopćeno je ou MUP-a Crne Gore.

Parkiran u slijepoj ulici 

Budvanska policija je sinoć oko 22:30 sati u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke VW Polo barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.

Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašla tri lica i dala se u bjekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice.

Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj dio Budve zajedno sa službenici kriminalističke policije.

Odmah je izvršena blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim licima.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta.

Odjeća za presvlačenje

U vozilu su pronađena dva pištolja marke Glock sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj Škorpion sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.