DETALJI NESREĆE

Kod vozača koji je sinoć u Sarajevu naletio na trudnicu i policajca, pronađen spid, oduzeto mu i vozilo

Višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja s dugom od 13.797 KM

Policija sinoć na mjestu događaja. E. Trako

B. C.

13.10.2023

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje sinoćnje nesreće koja se desila u ulici Maršala Tita, a kojom prilikom su trudnica i policajac zadobili povrede. Od vozača koji je naletio na njih oduzet je Passat, a u vozilu mu je pronađena i droga.

Trudnica pregledana

- Dana 12.10.2023. godine u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila Peugeot kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila VW Passat, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo Peugeot, nakon čega je vozilo Passat udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru. Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje. Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar - saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Prekršajni postupak

- Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri- naveli su iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.