BIO S NJIM U VOZILU

Enes Kozić, koji je vozilom udario trudnicu, prije tri godine bježao od policije kada je smrtno stradao Adnan Hadžagić

I tada nanio povrede jednom policajcu

Kozić bježao od policije. Avaz

14.10.2023

Enes Kozić, vozač Pasaata koji je prije dvije noći u Sarajevu vozilom udario trudnicu i policajca i koji za počinjene prekršaje duguje skoro 14.000 KM poznat je po još jednom događaju u kojem je smrtno stradala jedna osoba.

Bježali pješice

Naime, Kozić je 2020. godine zajedno s Harisom Zukom i Adnanom Hadžagićem, bježao policijskoj patroli na Vratniku. U jednom mometu zaustavili su automobil i bježali su pješice.

Jedan policajac je uspio uhvatiti Kozića koji mu je tada nanio povrede. Druga dvojica policajaca savladali su Hadžagića i nanijeli teške povrede, od kojih je podlegao i zbog čega im se sada sudi za zlostavljanje u službi.

- Optuženi policajci se terete da su 30. na 31. juli 2020. godine, od ponoći do 1 sat i 10 minuta, tokom policijske potjere na području Općine Stari Grad pokušali zaustaviti automobil u kojem su bili Haris Zuko, za kojim je bila potraga na snazi, potom, Enes Kozić i Adnan Hadžagić. Navedene osobe, u namjeri da pobjegnu od policije, izašli su iz automobila i krenuli bježati ulicom Lubina u pravcu ulice Vratnik Mejdan - navodi se u optužnici.

Preminuo u vozilu Hitne pomoći

Nakon što je policijski službenik K. H. sustigao Enesa Kozića od kojeg je, prije nego što ga je stavio pod kontrolu zadobio povrede, istog savladao i nanio mu lake tjelesne povrede. Preostala dva policajca kada su sustigli Adnana Hadžagića zadali su mu teške tjelesne povrede usljed kojih je u kolima hitne pomoći preminuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.