AKCIJA "TUNEL"

FUP u Sarajevu uhapsio jednu osobu: Pronađeni kokain i pištolj

Nakon kriminalističke obrade lice će biti predato u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS

Oduzeta droga. FUP

H. J. I.

24.10.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo danas proveli operativnu akciju "Tunel", zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine i člana 74. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres porodične kuće i putničkog motornog vozila lica koje koristi E.N. (1980.) iz Sarajeva, kojom prilikom je pronađena određena količina bijele praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vatreno oružje, vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

Navedeno lice je nakon pretresa lišeno slobode, te će nakon kriminalističke obrade biti predato u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.