PRESS KONFERENCIJA

MUP i Tužilaštvo TK u četvrtak će javnosti prezentirati dokaze iz istrage o masakru u Gradačcu

Nermin Sulejmanović ubio tri osobe, te tri ranio

Sulejmanović ubio tri osobe. Avaz

B. C.

30.10.2023

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona zajedno sa  Ministarstvom unutrašnjih poslova TK u četvrtak će prezentirati pribavljene dokaze i koje su istražne radnje poduzete u slučaju masakra kojeg je počinio Nermin Sulejmanović.

Najvljen press

Naveli su da je provedena istraga i analiza pribavljenih dokaza o trostrukom ubistvu i tri pokušaja ubistva u Gradačcu 11. avgusta 2023.

- Pozivamo vas na zajedničku konferenciju za medije koju organizuju Kantonalno tužilaštvo TK i Uprava policije MUP-a TK koja će se održati u četvrtak 2. novembra 2023. godine u 12 sati u sali na trećem spratu zgrade Tužilaštva - saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Na konferenciji će se medijima obratiti: glavni kantonalni tužitelj Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

Tema konferencije

Tema konferencije za medije su: provedene istražne radnje i analiza pribavljenih dokaza vezanih za trostruko ubistvo i tri pokušaja ubistva u Gradačcu od 11. avgusta ove godine.

U proteklom periodu su obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentirati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon pomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.