IZVRŠENI PRETRESI

Međunarodna akcija "Kod": MUP RS uhapsio tri osobe zbog krađa u Austriji

Pronađeni su oružje, municija i skupocjeni satovi

Pronađena municija. MUP RS

B. C.

31.10.2023

Tri osobe su uhapšene u međunarodnoj operativnoj akciji kodnog naziva "Kod" usmjerenoj na procesuiranje izvršilaca teških krađa na području Austrije.

Nadzor Tužilaštva

Akciju realizuje Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a u saradnji s policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

- U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na osam lokacija, a slobode su lišena tri lica. Predmeti istrage su lica V.J., B.K., S.M., S.N. i G.S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste ova lica - navode iz MUP-a RS.

Prilikom pretresa pronađeni su oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

Raspisana potjernica

- Nakon završenih aktivnosti, lica S.M., S.N. i G.S. će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo i predata u nadležnost postupajućeg tužioca, dok je za licima V.J. i B.K. raspisana potjernica - navode iz MUP-a.

Slaviša Nakić, Goran Sirar i Savo Manojlović uhapšeni su u akciji "Kod", dok su potjernice raspisane za Vitkom Jokićem i Bojanom Košarac, saznaje "Glas Srpske“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.