SUD DONIO RJEŠENJE

Osumnjičeni za ubistvo policijskog inspektora u Bijeljini ostaje u pritvoru

Nikoli Kokanoviću pritvor pridužen za naredna dva mjeseca

Nikola Kokanović. Facebook

B. C.

2.11.2023

Osumnjičenom za teško ubistvo čiji su inicijali N.K. produžen je pritvor za dva mjeseca, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Prihvaćen prijedlog Tužilaštva

Rješenjem Okružnog suda u Bijeljini od 1. novembra prihvaćen je prijedlog Tužilaštva od 30. oktobra za produženje pritvora protiv osumnjičenog N.K. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ranije je objavljeno da je riječ o dvadesetčetvorogodišnjem Nikoli Kokanoviću iz Brčkog koji je u noći između 1. i 2. oktobra u Bijeljini ubio iz vatrenog oružja policijskog inspektora Nenada Markovića, koji je bio na dužnosti.

Ubistvo se dogodilo na ulazu u noćni klub u centru Bijeljine kada je osumnjičeni iz neposredne blizine Markoviću u prsa ispalio dva hica iz pištolja marke "Crvena zastava" kalibra 7,65 milimetara.

Ranije osuđivan

Osumnjičeni za ovo ubistvo do sada je osuđivan u Brčkom 2020. godine za nanošenje tjelesne povrede zatvorom od 30 dana, u Sudu BiH iste godine za organizovanje grupe za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata zatvorom od godinu dana i šest mjeseci, uslovno na tri godine i novčana kazna od 500 KM.

On je osuđen u Brčkom 2018. godine na zatvor od 30 dana za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, uslovno kazna na jednu godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.