IZVRŠEN PRETRES

Policija u Travniku zaplijenila pet kilograma spida: Uhapšene dvije osobe iz Bihaća

Droga pronađena u automobilu

Oduzeta droga. MUP SBK

B. C.

6.11.2023

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Travnik uspješno su realizovali još jednu akciju, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Fantomka i krivotvorene isprave

Akcija je izvedena u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. rođen 1991.godine i suvozača H.Z. rođen 2004.godine, obojica iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila pronađeno je gotovo pet kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i kanabis, novac u iznosu 2.600 KM, fantomka, krivotvorene isprave na ime E.B., kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvorenje isprave.

Druga zapljena

Također, tokom proteklog vikenda realizovana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge spid i kanabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ekstazi. 

Zbog sumnje da su izvršili predmetna krivična djela slobode su lišeni H.C., rođen 1983.godine, iz Sarajeva i S.G., rođen 1978.godine, iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Akcije su uspješno realizirane zahvaljući saradnji građana te operativnom radu na terenu policijskih službenika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.