POLICIJA NE MIRUJE

U Travniku i Bugojnu izvršeni pretresi, pronađeni marihuana i spid

Akcija izvedena tokom protekle noći

Pronađena droga. MUP SBK

B. C.

3.11.2023

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom protekle noći, u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, realizovali tri akcije na području Bugojna i jednu akciju na području Travnika.

Tri akcije u Bugojnu

Naime, dana 02.11.2023.godine oko 20 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe Z.A. rođen 1997. godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi B.E. rođen 1997. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađeno je 15 pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Također, u vremenu od 21:15 do 22:20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi A.Z. rođen 1979. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

Predao drogu

Istog dana, uspješna akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su oko 20:10 sati u ulici Derviša Korkuta - Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe M.H. rođen 2005. godine, iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.