ISTOČNO SARAJEVO

Detalji Sky akcije: Razbijena grupa Darka Eleza, švercom droge zaradili 2,7 miliona KM

Uhapšeno 15 osoba

Izvršeni pretresi. ATV

B. C.

14.11.2023

U policijskoj akciji na području Banja Luke uhapšen je Bojan Rističević, zbog sumnje da je povezan sa trgovinom narkoticima, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Naš dobro obaviješten izvor otrkiva da su Radonjić, ali i ostali uhapšeni članovi kriminalne grupe na čijem čelu je poznati kriminalac Darko Elez.

– U Banjaluci su lisice na ruke stavljene Bojanu Rističeviću, a u Istočnom Sarajevu uhapšen je Boris Mitrović zvani Gilmar. U sklopu ove akcije ukupno je uhapšeno 11 osoba i razbijena je Elezova grupa – rekao je izvor Srpskainfo.

Gilmar na čelu grupe

Prema njegovim riječima, Rističević je kum Miljana Radonje, a koji je takođe poznat policiji po trgovini narkoticima i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

On je pojasnio da je Gilmar bio na čelu ove grupe, koja je jutros razbijena na području Banja Luke i Istočnog Sarajeva, kao i da je on čovjek od povjerenja Darka Eleza.

Kako je Srpskainfo ranije objavila pretresi u Banja Luci su obavljeni u ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo.

Prema prvim informacijama, akcija se sprovodi na osnovu podataka do kojih je policija došla na osnovu aplikacije „Skaj“.

Akcija se realizuje po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a sprovode je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, PU Istočno Sarajevo, te Žandarmerija.

U akciji „Kod“ uhapšeno je ukupno 15 osoba zbog sumnje da su se bavili prodajom različitih vrsta narkotika.

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a u saradnji sa Europolom.

Kako je Srpskainfo ekskluzivno objavila, ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa na čijem čelu je bio Darko Elez.

Pretres na 27 lokacija

– Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo. Trenutno je uhapšeno 15 osoba – istakli su u PU Istočno Sarajevo.

Akcija je usmjerena protiv grupe koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kao što su kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i druge supstanci za proizvodnju opojnih droga, te na taj način počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

– Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM – istakli su PU Istočno Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.