OSUĐENIK I PRITVORENIK

Zakleti neprijatelji i bivši kumovi: Elez i Ždrale nalaze se u istom zatvoru!

Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019.godine, a nedavno je izručen iz Srbije BiH

M. Aščić

Elez i Ždrale: Bivši kumovi

Foto: Avaz


Sud Bosne i Hercegovine odredio je prošle sedmice jednomjesečni pritvor Darku Elezu, koji je prije četiri dana izručen iz Srbije BiH.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Likvidacije Tigra i Ostojića

Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019.godine i na izdržavanje pritvora poslan je  u novootvoreni državni zatvor u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu, što nam je potvrđeno u Tužilaštvu BiH.

Inače, u novootvorenom državnom zatvoru, od kraja prošle godine, dugodišnju kaznu zatvora služi Elezov bivši kum Đorđe Ždrale Đoka, koji mu je zakleti neprijatelj dugo godina.

On robija zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera. Ranije su jedan drugoga pokušali ubiti u više navrata zbog borbe za prevlast u podzemlju u Istočnom Sarajevu.

Darka Eleza je, kazao je prije nekoliko godina Ždrale upoznao u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, gdje je ležao pet godina, od 1996. do 2001.

- On se uvijek priklanjao jačoj strani, pa je tako prišao i meni nakon što je imao problema i dobio batine u zatvoru. Ipak, nikada nismo bili nešto posebno prisni, iako sam bio krsni kum njegovom sinu, na čemu je on insistirao, a ja nisam želio odbiti, jer to prema srpskim običajima ne valja odbijati" rekao je Ždrale u Sudu BiH prije šest godina, ističući kako se Elez intenzivno družio sa Anđelkom Veljančićem.

Prvi problemi

Prvi problemi na relaciji Ždrale-Elez počeli su 4. januara 2006., nakon što je Slaviša Bilinac saopćio Ždrali da ga Elez namjerava likvidirati.

Na Ždralu je zatim 13. aprila 2006.pucano u Hrasnici, a za pucnjavu i pokušaj ubistva optužio je upravo Eleza.

NA VRH

Podijeli članak na