PRIVEDENO 15 OSOBA

Ovo su imena uhapšenih u akciji "Kod"

U toku pretresi na 27 lokacija

Privođenje uhapšenih. RTRS

M. Aš.

14.11.2023

U akciji ”Kod”, koja je pokrenuta na području Banja Luke i Istočnog Sarajeva, uhapšeno je 15 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima. Akcija je provedena na osnovu informacija iz aplikacije Sky.

Za „Avaz“ je potvrđeno da su u akciji uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Riječ je o bliskim saradnicima Darka Eleza.

Iz PU Istočno Sarajevo ranije je saopćeno da su u okviru akcije ”Kod” u toku pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banje Luke i Kantona Sarajevo.

- Akcija usmjerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM”, saopćila je policija.

Akciju ”Kod” provode PU Istočno Sarajevo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji s Еuropolom i Okružnim javnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.