AKCIJA "CODE"

Nastavak akcije kojom je razbijena grupa Darka Eleza: Uhapšene još tri osobe

Riječ je o osobama G. G., M. M. i N. S. iz Istočnog Sarajeva

MUP RS: Uhapsili troje. RTRS

N. H.

25.12.2023

Policijski službenici MUP-a RS nastavili su realizaciju operativne akcije "Code". Danas su uhapsili još tri osobe. 

Riječ je o osobama G. G., M. M.  i  N. S. iz Istočnog Sarajeva, a tereti ih se da su počinili krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga". 

Akcija je izvedena od službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

- Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila, koja koriste osumnjičena lica, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - saopćili su iz PU Istočno Sarajevo.

Podsjećamo, policijska akcija "Code" koja je vođena na osnovu informacija dobivenih analizom "Sky" aplikacije, usmjerena je protiv grupe lica, koja su osumnjičena da su na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te stekli imovisku korist u vrijednosti od 2.750.000 KM.

Dosad je iz ove grupe, koju predvodi Darko Elez, uhapšeno već 15 osoba - Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević i Đorđe Milić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.