NA SOKOCU

MUP RS podnio izvještaj Tužilaštvu BiH: Darko Elez i Radoje Zvicer pokušali likvidirati Ognjena Orašanina

Postavili mu eksplozivnu napravu pod automobil

Elez i Zvicer: U avgustu i septembru 2020. pokušali ubiti Orašanina. Screenshot

E. Ć.

28.12.2022

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijeli su izvještaj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv četiri osobe zbog organizovanog kriminala u vezi sa pokušajem teškog ubistva.

Radi se o pokušaju ubistva Ognjena Orašanina. MUP RS je saopćio kako je izvještaj podnesen protiv osoba inicijala R. Z., D. E., M. M. i jedne nepoznate osobe. Nezvanično se saznaje da se radi o Darku Elezu, Radoju Zviceru i još dvije osobe.

Oni se sumnjiče da su u avgustu i septembru 2020. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da liše života lice Orašanina na način da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila, koje koristi navedeno lice, postavili eksplozivnu napravu, u namjeri da ju aktiviraju u trenutku kada se u vozilu bude nalazio ovo lice.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su 17.10.2020. godine na licu mjesta gdje je pronađeno vozilo i eksplozivna naprava izvršili uviđaj te deaktiviranje i izuzimanje eksplozivne naprave.

Navedena krivična djela rasvjetljenja su u okviru zajedničkih aktivnosti policijskih službenika MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane u prethodna dva dana - saopćeno je iz MUP-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.