MUP HNK

Kod Konjičanina pronađen spid: Uhapšen je

U vikendici u mjestu Drecelj pronađena veća količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga, više komada PVC vrećica

Fena

Z. K.

17.11.2023

Kod lica M. K. (1997) iz Konjica policija je tokom pretresa pronašla i oduzela pet smotuljaka u prozirnoj PVC foliji sa sadržajem bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu spid. 

Pet smotuljaka

- Inspektori Odjela za posebne namjene, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK su, postupajući po provedbi plana borbe protiv suzbijanja opojnih droga, u mjestu Drecelj, grad Konjic, izvršili pregled osobe M.K. (1997) iz Konjica, koji je tom prilikom predao pet smotuljaka u prozirnoj pvc foliji sa sadržajem bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu spid – naveli su iz MUP-a HNK.

Postupajući po operativnim saznanjima, dodaju iz MUP-a HNK, i nakon pribavljenih potrebnih naredbi, policijski službenici SKP MUP-a HNK i Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic izvršili su pretres vikendice u mjestu Drecelj, kao i stana u Konjicu, koje koristi navedena osoba, prilikom čega je pronađena veća količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga za precizno mjerenje, više komada PVC vrećica i PVC folija za pakiranje.

Predat tužilaštvu

- S navedenim je upoznat nadležni tužilac, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti. M.K. je uhapšen te je nad istim urađena kriminalistička obrada – dodali su iz MUP-a HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.