SAZNAJEMO

Nakon što je "Avaz" objavio video: Uhapšen Izet Brkić koji je učestvovao u pucnjavi u Konjicu

Portal "Avaza" jučer je objavio dramatičan video obračuna u kojem su učestvovali Izet i Vedad Brkić

E. T.

Izet Brkić: Od ranije poznat policiji

Foto: Arhiv


Izet Brkić, koji je učestvovao u pucnjavi i tučnjavi koja se u Konjicu desila u noći sa petka na subotu, lišen je slobode, saznaje portal "Avaza".

Podsjećamo, jučer je portal "Avaza" objavio dramatičan video obračuna u kojem su učestvovali Brkići, Izet i Vedad. Na videu se čuje glas muškarca kako urla: "Ti ćeš na Brkiće, majku li ti je***!"

Ranije je za portal "Avaza" potvrđeno iz MUP-a HNK da je u 1:25 sati Policijskoj upravi Konjic prijavljeno da se na parkingu ugostiteljskog objekta dvije osobe tuku treću.

Tada je treća osoba ležala na zemlji. Čula su se i dva pucnja iz vatrenog oružja.

Dolaskom patrole na lice mjesta utvrđeno je da su I.B. (47) i V.B. (20) fizički nasrnuli na S.M. (53), koji je potom otišao do svog automobila i uzeo pištolj te zapucao prema njima.

Nakon što je u predjelu natkoljenice ranio I.B., njih dvojica su, ponovo, nasrnuli na S.M. te mu oteli pištolj, nakon čega su ga nastavili udarati, nanijevši mu teške tjelesne povrede u predjelu glave.

S.M. je kolima Hitne pomoći prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, dok je I.B. zadržan na liječenju u Općoj bolnici Konjic, a V.B. je lišen slobode.

NA VRH

Podijeli članak na