ZLOČIN U SRBIJI

Obrat u istrazi ubistva u Novom Sadu: Uhapšeni državljanin BiH imao pomagača

Vlasnik pečenjare izboden nožem

Milan Tucakov. Facebook

B. C. / Blic

26.11.2023

Policija intenzivno traga za još jednim osumnjičenim za ubistvo vlasnika pečenjare iz Novog Sada Milana Tucakova (54), saznaje Blic. Naime, pored uhapšenog državljanina BiH Sultana G. kome je određen pritvor do 30 dana, postoji saizvršilac koji se još uvojek nalazi u bjekstvu. 

Saizvršilac u bjekstvu

Kako saznaje Blic iz nezvaničnih izvora, Milana Tucakova nožem su napala dvojica napadača, a dok je Sultan G. uhapšen u Terazijskom parku nakon što je zločin otkriven, njegov saizvršilac se još uvojek nalazi u bjekstvu.

Vlasnik pečenjare ubijen je u četvrtak, 23. novembra, a pronađen je sljedećeg dana nakon što je njegov rođak prijavio policiji da ne može da stupi u kontakt sa njim.

Policija je provalila u stan i zatekla mrtvog Milana Tucakova i odmah se dala u potragu za osumnjičenim. Državljanin Bosne i Hercegovine, Sultan G. je pobjegao u Beograd, a ubrzo je uhapšen u Terazijskom parku.

Uhapšeni Sultan G.. Facebook

- Osumnjičenom S.G. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo M.T. iz Novog Sada sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svjedoke, zatim zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posljedica krivičnog djela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti - izjavila je za Blic portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

Zaključana vrata

Ipak, kako je istraga utvrdila, Sultan G. nije jedini osumnjičeni za ubistvo, a za drugim izvršiocem se traga.

Za sada nije poznato u kakvim su odnosima bili ubijeni i ubice. Ono što se pojavilo kao prva informacija jeste da je Milan najverovatnije ubice pustio u stan, obzirom na to da nema tragova obijanja. Također, stan je bio zaključan sa vanjske strane, tako da je pretpostavka da su ubice za sobom zaključale vrata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.