"NIJE NIŠTA ZNAO"

Oglasio se advokat glavnog osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje djevojčice: "Tražio je da ga odvedem u Beograd"

Kada je shvatio za šta je Palevski osumnjičen, advokat Stojkov mu je poslao poruku da se vrati i da izjavu, jer se radi o ozbiljnoj stvari

Palevski: Glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje. Facebook

N. H.

4.12.2023

Vasko Stojkov, advokat Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske (14) iz Skoplja, kazao je da „nije znao da je Palevski odgovoran za ubistvo djevojčice“.

On je dodao da ga je Palevski zamolio da ga odveze u Beograd na pretrage jer nije imao vozilo.

- Zamolio me da ga odvezem u Beograd jer nije imao vozilo i nije mogao naći notara da mu prevede vozilo. Nisam imao nikakve veze s ovim. Znam da je trebalo da ide u Beograd, rekao je da je zakazao preglede. Rekao sam mu da ću ga ja odvesti, nisam znao ništa o ubistvu – rekao je Stojkov.

Istakao je da se vratio za Skoplje, a da je Palevski ostao u Beogradu.

- Ostao je u Beogradu jer je sutradan morao da na preglede i rekao je da će se vratiti ako sve bude uredu. Ako ne bude, rekao je da će ići u Istanbul. Kada sam se vratio, policija me je prvo pretresla i pitala, a onda sam im rekao – kazao je Stojkov.

Kada je shvatio za šta je Palevski osumnjičen, advokat Stojkov mu je poslao poruku da se vrati i da izjavu, jer se radi o ozbiljnoj stvari. Međutim, nije želio otkriti da li je i kakav odgovor dobio.

Stojkov objašnjava da je imao dobru namjeru da mu pomogne.

- Ja sam advokat i da sam išta znao, sigurno ne bih to krio - rekao je Stojkov u telefonskom razgovoru za Telmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.