VRHOVNI SUD RS

Daliboru Čamberu smanjena kazna za ubistvo navijača Borca

Dobio pet godina manje

Dalibor Čamber. Facebook

B. C. / ATV

11.12.2023

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Daliboru Čamberu (48) i osudio ga na jedinstvenu kaznu od 25 godina i tri mjeseca zatvora zbog teškog ubistva navijača FK Borac Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) u Trnu kod Laktaša, potvrđeno je ATV-u.

Čamber je prvostepenom presudom osuđen na 30 godina zatvora, tako da mu je Vrhovni sud kaznu umanjio za četiri godine i devet mjeseci.

U Vrhovnom sudu navode da je sudsko vijeće djelimično uvažilo žalbu branioca optuženog Dalibora Čambera i presuda je preinačeno u pravnoj ocjeni krivičnog djela i odluci o kazni.

- Opisane radnje, za koje je Čamber oglašen krivim, pravno se kvalifikuju kao krivična djela u sticaju i to krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 6. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4.- navode u Vrhovnom sudu RS.

Dodaju da se Čamberu za teško ubistvo izriče dugotrajni zatvor od 25 godina, a za nedozvoljenu proizvodnja i promet oružja kazna od šest mjeseci. Kazne se objedinjuju u jedinstvenu od 25 godina i tri mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.