DVOJICA MU ČUVALA STRAŽU

Drama u osnovnoj školi u Zagrebu: Učenik mahao plastičnim pištoljem i prijetio učenicama

Djevojčicama koje su pretrpjele stresni incident škola je ponudila psihološku pomoć

Djelatnici nadležne policijske stanice pregledavali su videosnimke. 24sata

H. J. I.

15.12.2023

Uplašeni učenici jedne zagrebačke osnovne škole ove sedmice proživljavaju danima pravu dramu. Zajedno s roditeljima i djelatnicima škole. Naime, početkom sedmice u kasnim poslijepodnevnim satima, nakon nastave, učenik je, navodno sedmi razred, upao u prostorije škole, tačnije garderobu u kojoj su se djevojčice nižih razreda pripremale za časove plesa, vannastavnu aktivnost.

Tada je pred 4-5 godina mlađim djevojčicama od sebe izvadio pištolj te se njime razmahao, izvikujući prijetnje prestravljenim učenicama. Incident je trajao nekoliko minuta dok su mu dvojica kolega, kako saznaju 24sata, njegovih vršnjaka iz iste škole, držala stražu na zadnjem ulazu kojim se ulazi do prostorija svlačionica.

Policija pretresla dječakov dom

Nakon što su djevojčice pozvale odraslu osobu, u školu je ubrzo stigla policija.

Djelatnici nadležne policijske stanice pregledavali su videosnimke, kako bi identificirali počinitelja.

Kako priča zaposlenik škole, upoznat s detaljima cijele priče, navodno su na kućnu adresu dječaka i njegovih roditelja stigli policajci te pretresli dom porodice.

Učenik suspendiran

Policija je obavijestila školu kako je maloljetnik prijetio i zastrašivao lažnim, plastičnim pištoljem zbog čega je suspendiran do daljnjeg.

No, dvojac koji mu je “čuvao stražu”, saznaju 24sata u školi, pohađa redovnu nastavu zbog čega je veliki dio učenika, posebno mlađih, uplašen i zbunjen.

Djevojčicama koje su pretrpjele stresni incident škola je ponudila psihološku pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.