POLICIJA TRAŽI POČINIOCE

Video / Pogledajte kako je zapaljen automobil na Čengić Vili, poznato i kome pripada

U požaru nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta

Snimak paljenje automobila. Screenshot

E. Ć.

16.12.2023

Sindikat metalaca FBiH je saopćio da je jučer u večernjim satima zapaljeno vozilo Sindikata metalaca FBiH - Kantonalno povjereništvo Kanton Sarajevo, a u požaru nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

- Treba istaći da je događaj paljenja vozila zabilježen snimkom sa lokalne kamere postavljene nedaleko od mjesta događaja. 

Dvije osobe

Na snimku se jasno vide dvije osobe koje pripremaju, a zatim i pale automobil. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja, a zbog osnova sumnje o izvršenju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kanton Sarajevo. Ostaju nerazjašnjene okolnosti zbog kojih je počinjeno ovo krivično djelo - navode iz Sindikata metalaca.

Izrazli su zabrinutost da bi se taj događaj mogao povezati sa određenim aktivnostima Sindikata metalaca Federacije BiH i Kantonalnog povjereništva Kanton Sarajevo, te na taj način prouzrokovati direktno obračunavanje sa sindikalnim povjerenicima, nosiocima aktivnosti Sindikata metalaca na svim nivoima.

Misija i obaveza

Iz Sindikata metalaca su poručili da djeluju u skladu sa svojim opredjeljenjem definisanim unutar zakonskih okvira, Statuta i pravila organizovanja sindikata, te da im na tom putu neće naškoditi ničije prijetnje.

- Naša misija i obaveza jeste borba za očuvanje i poboljšanje uslova rada i života radnika koje zastupamo. Iskreno se nadamo se da će nadležni brzo i efikasno reagovati kako bi se počinioci izveli pred lice pravde, te razriješile nedoumice oko motiva ovog vandalskog čina - saopćeno je iz Sindikata metalaca Federacije Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.