STRAVIČAN ZLOČIN

Objavljen posljednji snimak Albanca koji je izbo trudnu Vanesu: "Nemoj nikad da pomisliš da me sje**š"

Vanesa je bila u trećem mjesecu trudnoće kada ju je osumnjičeni udario nekoliko puta u lice i izbo najmanje sedam puta

Tijelo trudnice pronašao je njen partner. Facebook

E. Ag.

20.12.2023

Trudnica iz Italije Vanesa Balan (27) ubijena je brutalno u svojoj kući, a zbog zločina je uhapšen Bujar Fandaj (41), Albanac s Kosova.

"Oči nikada ne griješe"

Vanesa je bila u trećem mjesecu trudnoće kada ju je osumnjičeni udario nekoliko puta u lice i izbo najmanje sedam puta u njenoj kući u blizini Treviza.

Uhapšeni muškarac porijeklom s Kosova poslije stravičnog zločina objavljivao je videosnimke na TikToku, piše Telegraf.rs.

Na oba snimka nalazi se njegova fotografija koju prate audiozapisi.

"Oči nikada ne griješe, nikada ne lažu, oči ne prave gramatičke greške, oči imaju savršenu dikciju. Govore nam da li si dobar ili loš čovjek, one su pogled iz srca. Otac mi je rekao da, kada govoriš, uvijek gledaj ljude u lice i nikad ne spuštaj pogled, jer, ako ga spustiš, znači da imaš grižu savjesti", glasi poruka na prvom snimku.

Drugi snimak ima drugačiji ton.

"Takav sam, odmah ti dam svoje srce, otvoren sam i iskren, ali nemoj nikada da pomisliš da me sje*eš, jer ako te izbacim iz srca, tamo se više nikada ne vraćaš", glasi audiosnimak s druge poruke.

On je nakon ubistva pokušao i da zavara trag, pa je na Instagramu objavio fotografiju koja prikazuje putokaz na granici sa Slovenijom.

Pratio Vanesu

Kada je policija prvo upala u njegov dom, kuća je bila prazna, a njegov automobil je bio parkiran na prilazu.

Na TikTok profilu u posljednje vrijeme uglavnom je objavljivao snimke koji aludiraju na komplikovane ljubavne odnose.

Podsjetimo, tijelo trudnice pronašao je njen partner kada se vratio s posla i odmah alarmirao policiju. On je bio u stanju šoka, ali je uspio da policiji pruži korisne informacije.

Odmah je pokrenuta potraga za osumnjičenim, koji je uhapšen u utorak uvečer.

Prema riječima partnera žrtve, osumnjičeni je bio mušterija supermarketa „Eurospin“, u kojem je Vanesa Balan radila prije odlaska na trudničko, jer je čekala svoje drugo dijete.

On je, prema pisanju medija, često pratio Vanesu, dolazio na njeno radno mjesto i maltretirao je, a Vanesa ga je prijavila za uhođenje u oktobru.

Osumnjičeni nije htio da odgovara na pitanja istražitelja i odveden je u zatvor, a policija pokušava da otkrije motiv ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.