MEĐU NJIMA I POLICAJAC

U Crnoj Gori uhapšene četiri osobe zbog šverca 2,5 tona kokaina

Osim toga, osumnjičeni su i za šverc 59 kilograma metamfetamina

Intervenirala crnogorska policija. Facebook

FENA

25.12.2023

Četiri osobe, među kojima i jedan policajac, uhapšene su jutros zbog sumnje da su učestvovali u švercu više od 2,5 tona kokaina, saopćilo je Tužilaštvo Crne Gore.

- Specijalno policijsko odjeljenje jutros je uhapsilo crnogorske državljane M.B, N.B, N.N. i Z.K, službenika policije i protiv njih, ali i protiv još dvije osobe će podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga -  saopšteno je iz Tužilaštva, prenosi Beta.

Sumnja se da su oni učestvovali u švercu više od 2,5 tona kokaina i 59 kilograma metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije.

- U toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela, dok će lišeni slobode, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih - dodaje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.