SARAJEVO

MUP KS se zvanično oglasio o snimku na kojem muškarac napada ženu: Evo o kome se radi

On je bio osuđen za pokušaj ubistva Amara Foče, bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpika 2013. godine

Lekić prilikom suđenja za pokušaj ubistva Foče. Avaz

E. Ć.

25.12.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se povodom snimka na kojem se vidi kako je muškarac pretukao djevojku u blizini Careve džamije u Sarajevu.

- Dana 24.12.2023. godine, oko 00:25 sati, policijski službenici PS Stari Grad izašli su na intervenciju u ulicu Obala Kulina Bana, a po dojavi građana da se dogodila tučnjava.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli 36-godišnju ženu i 47-godišnjeg muškarca. Žena je imala povrede koje su se ogledale u krvarenju nosa, koje je zadobila uslijed fizičkog napada koji se zadobila od njoj poznatog muškarca - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Iz policije su istakli da je 47-godišnjak izjavio da je prolaskom navedenom ulicom primijetio predmetni fizički napad te u pokušaju da ženu zaštiti, od istog muškarca zadobio povredu u predjelu glave.

- Oboma je prvu pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo te su oboje odbili transport na KCUS i daljnju liječničku pomoć. Također, oboje su odbili podnijeti prijavu protiv muškarca koji im je nanio povrede.

Policijski službenici su identifikovali da je riječ o muškarcu A.L. iz Sarajeva te preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sankcionisanju počinioca i dokumentovanju ovog događaja - dodaje se u saopćenju MUP-a KS.

Prema našim saznanjima, riječ je o Admiru Lekiću Leki, koji je od ranije poznat policiji. On je bio osuđen za pokušaj ubistva Amara Foče, bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpika koje se dogodilo 2013. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.