UBIJEN U BRAZILU

Ovo je Darko Geisler, "škaljarac" kojeg je muškarac izrešetao pred suprugom i sinom

Srbijanac se predstavljao kao slovenski državljanin i radio je kao stolar

Darko Geisler. Gov.me

N. H.

14.1.2024

Muškarac, za kojeg se mislilo da je slovenski državljanin, ubijen je ispred svoje supruge i četverogodišnjeg sina u Brazilu prošle sedmice. 

Kada je policija počela istraživati pucanjavu, shvatila je da žrtva nije osoba za koju se predstavljala i da je u pitanju bio Srbijanac, osumnjičeni ubica za kojim je tragao Interpol. 

Komšije su ga znale kao Dejana Kovača iz Slovenije, a radio je kao stolar i živio je sa porodicom u Santosu u Brazilu posljednje četiri godine. 

Kada se vraćao kući prošle sedmice, muškarac mu je prišao na biciklu i ubio Kovača iz više hitaca ispred njegove supruge i četvorogodišnjeg sina.

Napadač je pobjegao sa lica mjesta i još uijvek nije uhapšen.

Ubistvo je zabilježila sigurnosna kamera.

Nakon pucnjave policija je obavijestila slovenski konzulat u Braziliji o smrti Kovača. Međutim, konzulat nije imao podatke ni o jednom državljanu Slovenije sa tim imenom u Brazilu.

A onda se klupko počeo odmotavati - policija je otkrila da žrtva nije bila ona za koju se pretstavljala.

"Dejan Kovač iz Slovenije" je zapravo Srbijanac čije je pravo ime bilo Darko Geisler.

Njega je tražio Interpol zbog sumnje da je unajmljeni ubica za kriminalne mreže u Srbiji, a spominjalo se i da je član zloglasnog škaljarskog klana.

Komšije su opisale Geislera kao "mirnu" osobu čije ponašanje nije izazvalo nikakve sumnje u njegovu mračnu prošlost, navodi TV Tribuna.

Njegova 34-godišnja supruga Brazilka rekla da je znala za njegovu prošlost, ali da joj to "nije bilo važno".

- Bio je dobar čovjek i otac. Osjećao je ljubav prema svom sinu kakvu nikada nisam vidjela i nikada više neću vidjeti - rekla je ona za brazilske medije, a prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.