NAPAD I PALJEVINA

Advokat Mehmedbašić za “Avaz”: Admiru Lekiću određen jednomjesečni pritvor

Lekić je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva

Advokat Mehmedbašić i Admir Lekić. Avaz

S. S.

16.1.2024

Nakon održane sjednice na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Admiru Lekiću, kazao je za portal “Avaza” sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Lekića.

Iz Tužilaštva Kantona Satajevo potvrđeno  je da je Lekić osumnjičen za izazivanje opće opasnosti te nanošenje teških  tjelesnih povreda 24. decembra 2023. godine i 13. januara ove godine na štetu djevojke koju je pretukao.  

Gorio Passat na Mojmilu

Lekić je uhapšen u nedjelju i dovodi se u vezu s paljevinom automobila Passat, koji je gorio u nedjelju tokom noći na Trgu Barcelone, u sarajevskom naselju Mojmilo.

Požar se proširio i na drugo vozilo, koje je znatno oštećeno. Kako je za „Avaz“ potvrđeno, Lekić je u subotu, 13. januara, u Starom Gradu oko 23:30 sati ponovo fizički napao bivšu djevojku, koju je brutalno pretukao 24. decembra 2023. na Obali Kulina bana, kod mosta u blizini Careve džamije.

Djevojka je ovog puta, nakon napada 13. januara, podnijela prijavu Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo protiv Lekića i tereti ga za nanošenje tjelesnih povreda.

Zadržan u policiji

Nekoliko sati nakon što je pretučena u subotu, tokom noći na Trgu Barcelone zapaljen je Passat njenog oca A. H.

Požar je prijavljen u nedjelju u 6:20 sati, a Lekić je potom uhapšen istog dana u 11:45 sati i predat je u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Lekić je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.