SINIŠA PETRIĆ ZENICA

Poznat razlog odgađanja izručenja u BiH zloglasnog ubice "zemunskog klana"

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima širom Evrope

Petrić: U februaru stiže u BiH. Facebook

S. S.

18.1.2024

Izručenje BiH poznatog ubice Siniše Petrića, zvanog Zenica, odgođeno je za februar jer je, navodno, učestvovao u incidentu u španskom zatvoru, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

On je avionom jučer trebalo da stigne iz Španije na Sarajevski aerodrom. Ranije je Okružni sud u Banjoj Luci saopćio da je donio rješenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je Sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Kako je pojašnjeno u saopćenju banjalučkog Okružnog suda ono za šta je Petrić osuđen u Španiji jesu krivična djela i po domaćem zakonodavstvu.

- Djelo opisano pod tačkom 1. navedene presude je krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela Krivičnog zakonika RS, a djelo opisano pod tačkom 2. iste presude je krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za ta djela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjoj Luci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru - navedeno je u saopćenju Suda.

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima širom Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.