MUP KANTONA SARAJEVO

Policija oduzela četiri vozila: Zeničanin na ime neplaćenih kazni duguje više od 17.500 KM

Jedan nije imao položen vozački ispit

Zeničanin zaustavljen na Ilidži. Avaz

B. C.

5.2.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo oduzeli su četiri automobila višestrukim povratinicima u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Pokretanje prekršajnog postupka

U ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Sektora za policijsku podršku u subotu, 3. februara, u 23:15 sati, kontrolirali su motorno vozilo Mercedes G500, vlasništvo R.G., a kojim je upravljao 24-godišnji E.G. iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je E. G. upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953,05 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

U ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići sinoć u 01:10 sati kontrolisali Golf I4 kojim je upravljao 28-godišnji M.M. iz Hadžića. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

U ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, pripadnici PU Novi Grad su u subotu u 03:25 sati kontrolisali Audi, vlasništvo S.Dž.Ć., a kojim je upravljao M.Dž. (35, nastanjen u Goraždu). Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 172. i 211. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vozio tuđi automobil

U ulici Gornja Mahala, općina Ilidža, pripadnici PU Ilidža su u subotu u 22 sata kontrolisali putničko motorno vozilo Opel Omega, vlasništvo M.T., a kojim je upravljao N.K. (42), nastanjen u Zenici. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 207. i 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.