UHAPŠENA JUČER

Ko je žena osumnjičena za ubistvo u Banjoj Luci: "Možeš li doći, Zvonimiru je pozlilo"

Žrtva i osumnjičena žena posljednjih nekoliko mjeseci živjeli su zajedno u banjalučkom naselju Borik

Sa lica mjesta. Dragan Sladojević / Nezavisne novine

H. J. I.

5.2.2024

Milica M. (31) koja je osumnjičena za ubistvo partnera Zvonimira Stefanovića (53) u Banjoj Luci, jučer je pozvala komšiju i rekla mu da dođe jer je njenom partneru pozlilo, saznaju "Nezavisne novine".

Kako saznaju, žrtva i osumnjičena žena posljednjih nekoliko mjeseci živjeli su zajedno u u banjalučkom naselju Borik gdje se jučer desio zločin, a prethodno je ona tu neko vrijeme živjela sama.

Muškarac ispitan u svojstvu svjedoka

Izvor "Nezavisnih" rekao je da je u ovom slučaju u svojstvu svjedoka ispitan muškarac iz susjedne zgrade jer ga je pozvala osumnjičena Milica M. zbog čega je jučer i došao u stan gdje je pronađeno Stefanovićevo tijelo.

- Prema dosadašnjim saznanjima, Milica je pozvala poznanika koji živi u tom bloku i pitala ga može li doći jer je njenom partneru pozlilo, a on je, navodno, došao da vidi šta mu se desilo - rekao je naš izvor.

Stefanović je, kako se sumnja, već tada bio mrtav, ali oko njega nije bilo krvi i postoji mogućnost da je to čišćeno, kako bi se prikrio zločin.

Također, njihov izvor navodi da je, navodno, muškarac prodrmao Stefanovića da ga pokuša probuditi, ali je uočio ranu i pozvao hitnu.

Stefanović imao burnu prošlost

Nažalost ljekari mu nisu mogli pomoći i konstatovana je smrt. Budući da su u stanu zatečeni muškarac i žena, policija ih je odmah oboje privela radi istrage.

Međutim, svjedok je nakon ispitivanja pušten, dok je žena zadržana.

Inače, u stanu u Beogradskoj ulici policija je jučer zatekla tijelo s ubodnom ranom u predjelu grudnog koša.

- Na licu mjesta izvršen je uviđaj pri čemu je konstatovano da se radi o krivičnom djelu ubistvo, koje je izvršeno od nepoznatog počinioca. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i otkrivanju počinioca. Naložena je i obdukcija koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - saopćili su iz OJT Banja Luka.

Stefanović je od ranije poznat, kako pišu mediji, imao burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.