POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Sutra obdukcija tijela stradalog 19-godišnjaka iz Stoca

Za sada se pouzdano ne zna koji je od mladića upravljao posuđenim Jeepom

Danas s lica mjesta. M. Smajkić

Meliha Smajkic

13.2.2024


U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru sutra će biti obavljena obdukcija tijela smrtno stradalog 19-godišnjeg F.S., čije su tijelo danas iz automobila Jeep Compas koje se nalazilo u rijeci Bregavi izvukli ronilački timovi iz Mostara te pripadnici Federalne civilne zaštite (FUCZ).

To je za „Avaz“ potvrdio dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona te dodao da je nastavljena potraga za tijelom drugog mladića, M.V.(20).

Za sada se pouzdano ne zna ko je od njih dvojice upravljao automobilom Jeep Compas, koje im je u nedjelju u kasnim večernjim satima , nakon što su sjedili skupa u jednom kafiću u Stocu, nakratko, posudio S.P. da, kako su naveli iz policije, odu u Vidovo polje.

Nažalost, vozilo je pronađeno u Bregavi, na lokalitetu Pitića brijeg, na suprotnoj strani, na ulazu u Stolac iz smjera Berkovića, a prema svim dosadašnjim pokazateljima i uviđajnim radnjama, mladići su, pod još neutvrđenim okolnostima, s ceste sletjeli u rijeku.

Vozilo je danas, kako smo izvijestili, uz pomoć specijalne dizalice, izvučeno iz rijeke te je prevezeno u krug Policijske uprave Čapljina, gdje će biti obavljena neophodna vještačenja.

Nestanak mladića policiji je u ponedjeljak, 45 minuta nakon ponoći, prijavila majka M.V.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.