CRNA GORA

Djevojka uhapšena zbog pokušaja ubistva u Tivtu

Zbog sumnje da joj je pomogao nakon izvršenja krivičnog djela uhapšen je i V.K.

Iz Uprave policije (UP) su zvanično potvrdili da su dvije osobe uhapšene. Vijesti.me

H. J. I.

15.2.2024

Dvije osobe uhapšene su zbog pokušaja ubistva u Tivtu, saznaju "Vijesti" nezvanično iz Uprave policije.

Prema tim informacijma slobode je lišena M.R. koju terete da je nožem pokušala da ubije V.J.

Zbog sumnje da joj je pomogao nakon izvršenja krivičnog djela uhapšen je V.K.

Više ubodnih rana

Iz Uprave policije (UP) su zvanično potvrdili da su dvije osobe uhapšene M.R. (29) i V.K. (41) zbog ubistva u pokušaju i pomoći učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

- Naime, jutros je u 04.55 sati je dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat obaviještena da je u prostorije Hitne medicinske pomoći Tivat na ukazivanje ljekarske pomoći dovezeno lice V.J. (42) sa više ubodnih rana u gornjem dijelu tijela. Preduzimajući intenzivne mjere i radnje, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, pripadnici tivatske policije su po nalogu postupajućeg tužioca lišili slobode M.R. (29) i V.K. (41) - ističe se u saopštenju UP.

Iz te institucije su dodali da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da je jutros oko 4.30 u naselju Gradiošnica u Tivtu, u porodičnoj kući V.K. došlo do fizičkog sukoba između V.K i oštećenog V.J.

Taksijem otišao u hitnu

- Tom prilikom M.R. je kako se sumnja, oštrim predmetom, kuhinjskim nožem, nanijela oštećenom više ubodnih rana u predjelu gornjeg dijela tijela, sa prednje i zadnje strane. Nakon toga, oštećeni se taksi vozilom prevezao na ukazivanje ljekarske pomoći, te je zadržan na daljem liječenju u Kotoru. Nakon toga je V.K. odbacio van kuće predmet kojim je počinjeno krivično djelo, a koji je pronađen - piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je izvršen uviđaj na licu mjesta, te da su izuzeti relevantni tragovi, kao i predmet izvršenja krivičnog djela, te su M.R. i V.K. uhapšeni.

- M.R. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju, dok se V.K. tereti za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i oni če uz krivične prijave biti privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost - zaključuje se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.