AUSTRIJA

Rumun u Klagenfurtu napao državljanku BiH (39): Prijeti mu deportacija

Tokom istrage i provjere u policijskoj stanici utvrđeno je da je isti čovjek samo dan ranije napao bivšu partnerku, s kojom je dijelio stan u Beču

Austrijska policija. Screenshot

S. S.

19.2.2024

Državljanin Rumunije (35) uhapšen je jučer nakon prijetnji državljanki Bosne i Hercegovine (39), što je samo jedan od ozbiljnih prekršaja koje je napravio u roku od dva dana, prenose Nezavisne novine.

Naime, jučer ujutro oko 7, državljanka BiH je prijavila ozbiljne prijetnje i napad ispred bara u Klagenfurtu. Policija je odmah došla na lice mjesta, ali Rumun je već pobjegao. Međutim, daljom pretragom terena, pronašli su ga nedaleko od restorana gdje je napao bh. državljanku. S obzirom da je bio veoma agresivan, napao je i policiju, koja ga je odmah privela.

Međutim, to nije sve. Tokom istrage i provjere u policijskoj stanici utvrđeno je da je isti čovjek samo dan ranije napao bivšu partnerku, s kojom je dijelio stan u Beču. Ona ga je prijavila, a on je pobjegao u Klagenfurt. Takođre, iz policije je saopćeno da je on i ranije prijavljivan, te da je pod istragom kako austrijskih, tako i rumunskih vlasti.

Trenutno se nalazi u pritvoru Savezne kancelarije za azil i imigraciju. Postoji mogućnost da će biti deportovan u rodnu Rumuniju gdje je također pod istragom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.